Geen VIVA-norm

Mijn naam is Marlise Aarts. Een geboren en getogen Maas & Waalse en via verschillende omzwervingen over de wereld uiteindelijk neergestreken in het mooie Twente. Ik ben getrouwd en moeder van drie zoons. In mijn vrije tijd loop ik graag hard. 

"Van huis uit" ben ik cultureel maatschappelijk werker. Toen ik voor mijn studie stage liep bij een humanistische hulp- en vrijwilligersorganisatie in Eindhoven, kwam ik voor het eerst in aanraking met slachtoffers van Loverboys en mensenhandel. De vrouwen en hun verhalen lieten een diepe indruk achter. In de jaren die volgden verbleef ik langere tijd in Zuid-Afrika en Brazilië. Hier werd ik wederom geconfronteerd met vrouwen die (te) vaak het onderspit moesten delven binnen relaties of zelfs gewoon op straat. Daarnaast heb ik met eigen ogen gezien dat de seksuele rechten van de mens in deze landen nog regelmatig met voeten worden getreden. Ongetwijfeld is hier mijn interesse voor seksualiteit ontstaan. Inmiddels werk ik al bijna tien jaar met veel plezier binnen het domein seksuele gezondheid. Als gediplomeerd consulent seksuele gezondheid NVVS ben ik naast Lieve Lust ook nog werkzaam voor GGD IJsselland. Ik heb ook drieënhalf jaar gewerkt als casemanager bij Centrum Seksueel Geweld Zwolle. 

Ook dichter bij huis is er nog een hoop werk aan de winkel op het gebied van seksuele gezondheidsbevordering. Ik pleit voor het belang voor het doorlopen van een gezonde seksuele ontwikkeling van jongs af aan. Het is ontzettend belangrijk dat eenieder juiste informatie krijgt over seksualiteit en dat er voldoende ruimte is voor experimenteergedrag. Dit draagt uiteindelijk bij aan een bevredigend, veilig en plezierig seksleven. Wat seks precies inhoudt, is voor iedereen anders. Hier heb ik respect voor. Ik ben niet vóór of tegen seks en hanteer geen "VIVA-norm" van minimaal drie keer per week van bil. Maar ik gun iedereen een prettige intimiteitsbeleving en wanneer seks op welke manier dan ook een belemmering voor je is dan kan ik daar hulp bij bieden.  

 

 

Ga naar

Curriculum vitae

Ga naar

Testimonials